Zwinkels Guest House Bamenda

Zwinkels Guest House – mile three – Bamenda

Bamenda, ook bekend als Abakwa en Mankon, is de hoofdstad van de North West provincie in Kameroen. De stad heeft een geschat aantal inwoners van ca. 500.000 en ligt 366 km ten noordwesten van de hoofdstad van Kameroen, Yaounde. Bamenda is bekend om haar aangename koele klimaat en schilderachtige ligging in de bergen. Als provincie hoofdstad beschikt de stad over talrijke markten, banken en kantoren. De belangrijkste industrieën zijn de verwerking van agrarische producten zoals koffie en thee. Het museum en de winkels bieden een grote variëteit aan lokale producten zoals mandwerk, kralen, houtsnijwerk en bronzen beeldjes. Bamenda biedt ook vele culturele bezienswaardigheden. Zo zijn er een aantal “Fon’s” paleizen te bezichtigen zoals het paleis van Mankon met een nieuw museum en de paleizen van Bafut en Bali met oude traditionele gebouwen. Het bergachtige gebied rondom Bamenda biedt prachtige en schilderachtige panorama’s over de Ndop vlakte vanaf Sabga.

GuestHouseMileThree

Zwinkels Guest House is een klein, gezellig Guesthouse gelegen achter de Full Gospel Mission aan Mile 3 Nkwen. Bamenda.

Zwinkels House ligt op een kleine heuvel in een rustige omgeving. Het heeft een heerlijke tuin en vanaf de veranda heeft men een prachtig uitzicht op de bergen rondom Bamenda.

Het Guesthouse heeft zes kamers, drie tweepersoons kamers (kamers met 2 separate bedden) met eigen douche en toilet en een grote familiekamer met drie separate bedden (mogelijkheid om een extra kinderbedje te plaatsen) met gedeelde badkamer/toilet. Daarnaast heeft het Guest House twee kleine eenpersoonskamer in de annex met een gedeelde badkamer beschikbaar.

Daarbij kunnen gasten vrijelijk gebruik maken van een zeer ruime zitkamer waar men naar muziek kan luisteren of een boek kan lezen en een grote veranda waar men kan relaxen en kan genieten van de rust en het prachtige uitzicht. Het Guesthouse heeft ook een aparte televisiekamer met zowel lokale alsook internationale zenders.

BinnenzijdeGuestHouse

Speciale gasten:

Wij bieden dit Guesthouse aan voor speciale gasten die rust en privacy willen of willen werken in een rustige omgeving met alle persoonlijke comfort en aandacht. Onze gasten zijn ook internationale toeristen, experts van Internationale Bedrijven en Ontwikkelingsorganisaties en ook de lokale internationale community, vertegenwoordigers van Ambassades, NGO’s en de Europese Unie.

Prijzen zijn bepaald op basis van lokale omstandigheden met inachtneming van wettelijke voorschriften en sociaal – ethisch ondernemen.

 • Tweepersoonskamer met douche en toilet: FCFA 31.500 (EUR 48)
 • Eenpersoonskamer met douche en toilet: FCFA 25.500 (EUR 38.90)
 • Eenpersoonskamer met gedeelde toilet: FCFA 25.000 (EUR 38)
 • Eenpersoonskamer met gedeelde toilet: FCFA 25.000 (EUR 38)
 • Drie-persoonsfamiliekamer met gedeelde badkamer: FCFA 35.000 (EUR 53)
 • Twee Persoonsfamiliekamer met gedeelde facilities :  FCAF 30.000 (EUR 46)
 • Een persoonsfamiliekamer met gedeelde facilities :     FCAF 20.000 (EUR 30)
 • Extra kinderbed: FCFA   8.000 (EUR 12)

Boekingen en Betalingen

Het management van het Zwinkels Guest House wordt uitgevoerd door Zwinkels Tours Cameroon (ZTC), een in Kameroen erkend reisbureau, dat focust om duurzaam toerisme in Kameroen te promoten. De boekingen en administratieve afwerking van het verblijf in het Guest House wordt uitgevoerd door ZTC en net als elk internationaal hotel, vereist ZTC bij een kamerboeking een vooruitbetaling van één of twee nachten en bij aankomst het restant voor gehele boekingsperiode Facturering van ontbijten, lunches, diners en drank wordt gedaan bij vertrek met een nacalculatie.


InwijdingBen
Traditionele inwijding van het Guest House

Ontbijten, lunches en diners: 

Zwinkels Guest House heeft een goed opgeleid team om een gevarieerd voedselaanbod aan te bieden op basis van lokaal geproduceerde gewassen zoals groenten, aardappelen, fruit etc. We letten heel goed op de manier hoe lokale teelt heeft plaatsgevonden en proberen alles duurzaam en BIO aan onze klanten voor te zetten. De omgeving van North-West Region en met name Bamenda heeft uitstekende voorwaarden om vers te kunnen eten. Ook voor wat betreft de vereiste hygiëne waarop onze maaltijden worden voorbereid.

Plantage2 Plantage1

De kosten zijn per persoon:

 • Ontbijt : FCFA 4.300 (EUR   6,50)
 • Lunch : FCFA 5.500 (EUR   8,50)
 • Diner : FCFA 10.000 (EUR 15.00)

Omgeving, bezoek aan lokale paleizen en avontuur: 

Zwinkels Tours Cameroon heeft veel contacten met lokale koninkrijken en kennis van de omgeving van Bamenda in de North West Region en dus bekend met het organiseren van uitstapjes, museumbezoek, bergwandelingen in de omgeving. Vraag aan de receptie van het Guest House om advies.

Contact voor reserveringen:

ZWINKELS TOURS CAMEROON

MILE 3, NKWEN

P.O.BOX 162, BAMENDA,

CAMEROON
00. 237. 699.315.989
00.237. 677.168.376

EMAILS:

zwinkelstours@yahoo.co.uk

mzwinkels@yahoo.com

ben.zwinkels@africinvest.com

Andere telefoonnummers

Nederland:
+31 348 – 419 291
+31 6 517 968 91