Ontdekkingsreis Kameroen

 

15 Dagen/14 Nachten

Zwinkels Tours Cameroon (ZTC) een erkend Tour Operator Kameroen met management (www.kameroenreizen.nl) vanuit België – Holland organiseert in het najaar 2012 en in het begin 2013 een speciale ontdekkingsreizen naar het schitterend mooie Afrikaanse land, Kameroen. Als dit goed loopt ligt het in de verwachting dat er meer reizen worden gepland.

De tocht wordt uitgevoerd met de nieuwe airconditioned Toyota Bus van ZTC. Vanuit Douala wordt de reis aangevangen naar Limbe, waar vroeger de missionarissen aan land kwamen. Vanuit Limbe reizen we via de Mount Cameroon naar Kumba, waar een bijzonder vulkanisch meer met rondom diepe oerbossen wordt bezocht. De reis gaat dan verder naar de bergachtige Noordwest regio met zijn typische koningshuizen, bergen en zijn prachtige Ringroad met twee overnachtingen in het Trekkerskamp van de Tour Operator. We bezoeken vervolgens het Sultanaat Foumban en daarna de hoofdstad Yaoundé met als afsluiting twee dagen aan de kust bij Kribi met prachtige stranden en een mogelijk bezoek aan de pygmeeën.

PROGRAMMA

Dag 1  Amsterdam – Douala

08.40 uur Inchecken bij de balie van Brussels Airlines in Brussel Airport voor check in SN 371 naar Douala

10.40 uur Vertrek SN 371 naar Douala. Lunch en snacks aan boord

16.30 uur Aankomst Douala

Bij aankomst assistentie van uw gids van Zwinkels Tours Cameroon (ZTC) en transfer per bus van ZTC naar hotel La Falaise in Douala. Overnachting in het hotel.

Dag 2 Douala-Limbe

Na ontbijt vertrek van Douala naar Limbe. Limbe, het vroegere Victoria is een kustplaats in de Southwest Provincie van Kameroen met ca. 90.000 inwoners, gelegen aan de voet van Mnt Cameroon. Victoria (Limbe) werd in Juni 1858 gesticht door de Britse missionaris Alfred Saker van de “Baptist Missionary Society of London”. Hij kocht het land van Koning William 1 of Bimbia. Hierdoor behoorde het land en de omgeving niet tot de nieuwe Duitse kolonie “Kamerun” maar bleef het onder Brits bestuur. Op 7 mei, 1886 kwamen Groot Brittanie en Duitsland overeen om Victoria en omgeving te ruilen voor land bij de Forcados rivier in Nigeria en St Lucia in Zuid Afrika. Op 28 maart 1887 werd Victoria en omgeving overgedragen aan Duits bestuur. Tegelijkertijd kochten Zwitserse Hervormde missionairssen het land van de Baptist Missionary Society in 1887. Victoria werd na de 1e wereldoorlog weer Brits in 1915. In 1982 werd Victoria omgedoopt in Limbe. Bij aankomst in Limbe maken wij eerst een rondrit Hier kan o.a. een bezoek gebracht worden aan de oude Duitse botanische tuinen en het Wild Life Center waar gorilla’s, chimpansees en weesapen worden opgevangen. Op weg naar het hotel een kort bezoek aan de lavastroom dwars over de rijweg die de laatste uitbarsting van Mount Cameroon heeft achtergelaten. Wij overnachten in het Seme Beach Hotel, een hotel aan de zee met een zwart vulkanisch strand.

Dag 3 Limbe-Kumba

Na ontbijt vertrek vanuit Limbe en via de theeplantages in Buea en de bananen, rubber, en ananasplantages naar Kumba. Onderweg kunnen we zien hoe de rubber wordt gewonnen. Check in Elonga Gardens hotel in Kumba en diner bij Kameroense familie (Bridget) thuis. Bridget Mufut is een Kameroense vrouw uit Kumba en moeder van zes kinderen, die graag bereid is om over het dagelijkse leven in Kameroen te vertellen. Na het diner terug naar het hotel voor de overnachting.


theeplukster op de hellingen van Mnt Cameroon

Dag 4 Kumba-Lake Barombi-Melong

Na het ontbijt gaan we richting het kratermeer van Barombi. Eventueel kan met een piroque naar de overkant worden gevaren, bezoek aan dorpje aldaar en ontmoeting met de chief. Teruglopen door de tropische vegetatie langs het meer. Pic nic lunch aan het meer. Vervolgens gaat de weg via een 40 km lange ongeharde weg naar Loum en vervolgens richting Melong. Wij verblijven de nacht in Villa Luciole, een charmant hotel met een prachtige tuin. Overnachting in Villa luciole.

Barombi Meer

Dag 5 Melong – Bangem – Melong

Na het ontbijt vertrek een dagtocht naar Bangem en de Twin Crater Lakes. Bangem is een klein bergdorp hoog in de Bakossi mountains met vruchtbare gronden en een vriendelijke Engelssprekende bevolking. De tocht leidt door traditionele dorpen met traditionele Bakossi huizen met typisch conische daken. In Bangem kunnen we een wandeltocht maken naar de hoger gelegen Twin Lakes. Als we de Lakes bereiken zien wij het groene mannelijke meer met vlak daarnaast het blauwe vrouwelijke meer. Wij dalen vriendelijke (vrouwelijke) meer, want het mannelijke (onvriendelijke) meer is niet toegankelijk. Elk jaar worden door de chief van Bangem offers gebracht en rituelen uitgevoerd om de Goden van het meer gunstig te stemmen. Bij terugkeer zal de lunch kunnen worden gebruikt. Daarna terugkeer naar Melong en overnachting in Villa Luciole.

Dag 6 Melong-Bamenda

Vandaag naar Bamenda de hoofdstad van de North-West Region en tevens de start van het Engelssprekend gebied van Kameroen. Onderweg kunnen wij de Ekomwatervallen bezoeken. Overnachting in het Zwinkels Guest House en/of het Guest House van de Full Gospel mission in Mile Three Bamenda. s ’Avonds op verzoek diner in het Zwinkels Guest House (zie ook www.zwinkelstourscameroon.com).


Villa Luciole


Ekom waterfalls

Dag 7 Bamenda

Ontbijt in het Zwinkels Guest House. Dag vrij om een Afrikaanse stad op eigen gelegenheid te proeven. U kunt een bezoek brengen aan de drukke en kleurige grote markt in Bamenda (laat uw haar vlechten!), een bronsgieterijtje of het handicraft center bekijken of gewoon op een terrasje alle geuren en kleuren van Afrika op u in laten werken. Op verzoek diner in Zwinkels House of in een restaurant in de stad en overnachting in Zwinkels Guest House.


De brons artiest Mama Oumarou al meer dan 30 jaar in het vak

Dag 8 Bamenda-Bafut-Belo Mountains

Na het ontbijt naar Bafut. Bezoek aan de Chefferie van Bafut (Unesco world heritage monument) Rondleiding door een van de koninginnen. Traditionele JuJu maskerdansen. Bezoek aan het gehandicapten centrum Sajocah, gesponsord door het Liliane Fonds. Nederlandse artsen voeren hier regelmatig operaties uit. Geweldig werk wordt daar gedaan! Vervolgens naar de BELO bergen, waar wij zullen gaan verblijven in het Mountain Lodge. Diner in het paviljoen van het Lodge.


Traditionele jaarlijkse dansen voor het paleis in Bafut


Zwinkels Mountain Lodge in Belo Mountains

Dag 9 Belo Mountains

Ontbijt in het paviljoen. Vervolgens kan men naar keuze een prachtige wandeling maken naar het Oku lake of een ‘village walk’ naar de verschillende Afrikaanse dorpen in de omgeving. (Voor diegenen die niet willen wandelen kan er ook paardgereden worden of kan men water halen en/of koken, fufu stampen etc. met de bevolking of kan er een bezoek gebracht worden aan de chefferie van Kom of de theeplantage van Ndwara ). Diner en overnachting in het Zwinkels Mountain Lodge.


Wandelen in de bergen bij Belo

Dag 10 Belo Mountains-Foumban

Na het ontbijt vertrek naar Bamenda en via Bafoussam richting het islamitische Foumban. Overnachting in hotel Paradise Palace in Foumbot

Dag 11 Foumban

Na het ontbijt bezoeken we het paleis en het museum van de sultan van Foumban. Aangezien Foumban en omgeving Islamitisch is, kunt u op vrijdag de sultan in een kleurige processie op weg zien voor zijn bezoek aan de moskee. Na de lunch in de stad. Bezoeken we Artisinal Street waar handwerklieden bezig zijn met houtbewerking, bronsgieten, mandenvlechten etc. en waar u ook de mooiste handgemaakte souvenirs kunt kopen. Diner and overnachting in het Paradise Palace hotel in Foumbot

Dag 12 Foumban-Yaounde

Vroeg ontbijt en op weg voor de lange trip naar de hoofdstad van Kameroen, Yaounde. We komen door kleine dorpen waar het leven zich afspeelt langs de weg. Langs de kant van de weg is van alles te koop. Lunch stop in Bafia. Aankomst in Yaounde in de namiddag en check in hotel Jully Guest. U kunt gaan dineren in een van de vele restaurants in de nabijheid van het hotel. Overnachting in Jully Guest.

Dag 13 Yaounde-Kribi

Na het ontbijt vertrek naar Kribi, gelegen aan de prachtige zandstranden in het zuiden van Kameroen richting de grens met Equatoriaal Guinee. (ca. 4 uur). Onderweg zien we het rijke bosgebied van Kameroen alsmede de uitgestrekte palmolieplantages van Ferme Suisse, waar palmvruchten worden gewonnen die tot consumptieolie worden verwerkt. Aankomst Kribi en check in Ilomba Beach hotel of Framotel. Diner naar keuze.

Dag 14 Kribi

Na het ontbijt kan een 4 uur durende tocht per piroque worden gemaakt (uitgeholde boomstam) over de rivier de Lobe het oerwoud in met een bijzonder rijke biodiversiteit. De rust daalt op u neer en u geniet van prachtige vogels en alle oerwoudgeluiden om u heen, terwijl uw bootsman verder peddelt. Bij terugkeer bezoek aan de Lobe watervallen. Hier stort de rivier de Lobe zich direct uit in zee. De liefhebbers kunnen lunchen aan het strand met vers gevangen garnaaltjes. Terug naar het hotel en de rest van de dag ter vrije beschikking om te zwemmen of te relaxen. Overnachting in het Ilomba Beach hotel of Framotel.


Strand bij Kribi

Dag 15 Kribi-Douala en vertrek naar België – Nederland

Ochtend ter vrije beschikking om te zwemmen of te relaxen. Middag vertrek naar Douala Bezoek aan artisinal markt in Douala (de grootste van Kameroen) voor laatste inkopen. Om 18.00 uur koffie en cake op het terras van hotel Akwa Palace of een laatste pizza bij de lokale Griek (aangeboden door Zwinkels Tours Cameroon). Tegen de avond rondom 20.00 uur naar de luchthaven van Douala voor check-in vlucht vertrek naar Nederland

19.30 uur Inchecken bij de balie van Brussels Airlines voor check in SN 372 naar Brussel

21.30 uur Vertrek en vlucht naar Brussel.

05.15 uur Aankomst in Brussel en tevens einde van de reis.

Einde van de reis.

PRIJS PER PERSOON BIJ DEELNAME VAN 6 PERSONEN: EUR 1.675.— PRIJS PER PERSOON BIJ DEELNAME VAN 8 PERSONEN: EUR 1.450.—