Kameroen, heel Afrika in miniatuur

KAMEROEN

Kameroen is een uniek land gelegen in de Centraal Afrikaans regio omgeven met een geweldig mooie verscheidenheid aan cultuur en natuur.

kameroen_kaart

Het land heeft een groot aantal verschillende en bijzonder interessante bevolkingsgroepen. Kameroen is een van de mooiste landen is van Afrika. Het land is nog ongerept en biedt vele mogelijkheden voor nieuwe avontuurlijke reizen en ontdekkingen. Wij verwijzen u naar de verschillende reizen, die wij aanbieden op onze in onze websites. Kijk ook op www.bradtguides.com/cameroon.

vrouwen

Het schitterende Kameroen wordt vaak “Afrika in miniatuur” genoemd. Deze naam dankt het land aan het feit dat er zoveel verschillende aspecten van de Afrikaanse cultuur en natuur te vinden zijn. Zo is er een ongelooflijke variëteit aan ecosystemen, en telt het land 80 verschillende stammen, waarvan men door het land vele culturele sporen kan zien. Tevens kan men genieten van talloze culturele activiteiten, zoals een kennismaking met de traditionele muziek en dans of met een plaatselijke stamhoofd.

Kameroen biedt ook veel mogelijkheden voor actief toerisme. Zo kan men bij de lokale bevolking verblijven om de cultuur beter te leren kennen, of kan men er prachtige trektochten maken door oerwouden en fantastische, ongerepte berggebieden. De hoogste berg van het land, de Mount Cameroon is de op één na hoogste vulkaan van Afrika (na de Kilimanjaro in Tanzania) en leent zich uitstekend voor beklimming.

Zwinkels Tours Cameroon organiseert tours door interessante gebieden, opereert in Bamenda een Guest House en heeft in de afgelopen jaren gewerkt aan de bouw van een lodge in de Belo Mountains in de North-West Region van Kameroen. De geweldige omgeving van Belo biedt de natuurliefhebber de mogelijkheid om kennis te maken met absoluut ongerepte Afrikaanse natuur.

Zwinkels Tours Cameroon is een organisatie die door het Ministerie van Toerisme in Kameroen is geautoriseerd om een Tour Operator Company te exploiteren. Zwinkels Tours heeft officieel een A-status. Voor haar organisatie in Kameroen en voor het verkrijgen van deze status heeft Zwinkels Tours financiële garanties aan de Ministerie van Toerisme moeten afgeven en wordt zij regelmatig gecontroleerd of de onderneming voldoet aan alle voorwaarden van veiligheid en of de organisatie de vereiste lokale verzekeringen van transport en algemene risico’s heeft afgesloten. Reizen in Kameroen kan fantastisch zijn, maar voor een aantal aspecten is oplettendheid aanbevolen. Graag verwijzen wij naar onze website: “Veiligheid en aandacht voor voorzichtig handelen in Kameroen”.

Zwinkels Tours Cameroon opereert vanuit haar kantoor in Bamenda. Maar er bevindt zich ook een vertegenwoordiging op het Nederlandse kantoor in Woerden. In Kameroen opereren wij met een goed opgeleid team en proberen wij de principes van duurzaam toerisme te hanteren met in achtneming ethische waarden, betalingen van redelijke salarissen en alle lokale belastingen. Wij hanteren een zerotolerance policy m.b.t. corruptie. Zwinkels Tours Cameroon probeert op een professionele basis buitenlandse toeristen het prachtige van Kameroen te laten zien met daarnaast werkgelegenheid te bieden aan lokale mensen.

U bent bij ons aan het juiste adres als u op zoek bent naar een unieke, avontuurlijke vakantie, samengesteld door mensen met verstand van zaken. Op deze website kunt u veel informatie vinden over hoe wij werken, maar ook over Kameroen zelf en treft u links aan naar nuttige websites. Wilt u meer informatie? Aarzel dan niet en mail naar info@kameroenreizen.nl, mzwinkels@yahoo.com of ben.zwinkels@gmail.com.