Algemene informatie

INTRODUCTIE

Zwinkels Tours Cameroon is al meer dan 10 jaar werkzaam in Kameroen. Eén van de oprichters heeft in de jaren zeventig vier jaar in Kameroen gewoond en is tot op heden nog steeds werkzaam in het land. Uit de band die daardoor is ontstaan, is een reisbureau voortgekomen, dat zich voornamelijk richt op het bevorderen van duurzaam toerisme naar Kameroen voor Nederlanders met oog voor natuur, cultuur en kennismaking met de lokale bevolking. Zwinkels Tours Cameroon heeft veel contacten met de vele lokale koninkrijken en is ook belangrijk geweest bij het organiseren van bezoeken in het verleden van Nederlanders van Surinaamse origine, die met succes in Kameroen hun Afrikaanse wortels hebben gevonden.

WANNEER KAMEROEN BEZOEKEN?

Kameroen kent 2 seizoen, het droge seizoen (december tot en met mei) en het regenseizoen (juni tot en met oktober). In beide seizoenen kunt u Kameroen bezoeken, echter in het droge of in quasi droge seizoen zijn reismogelijkheden gunstiger en de wegen toegankelijker .

In het droge seizoen is de temperatuur het hoogst (gemiddeld 29ºC) Door de droogte kan het overal nogal stoffig zijn. De Hamatan (warme Saharawind) waardoor de zon door zanddeeltjes wordt gesluierd komt in deze periode regelmatig voor.

Frisse lucht en veel groen treft u in het regenseizoen aan. De gemiddelde temperatuur is wat lager (22ºC) In de maanden juli, augustus en september kan het echter hele dagen achter elkaar regenen. Hierdoor kunnen de onverharde wegen voor normaal verkeer onbegaanbaar worden en kan er alleen met 4 wheel drive auto’s gereisd worden. De maanden met een combinatie van beiden, zijn maart, april, mei, november en december. Deze maanden zijn eigenlijk de mooiste maanden om Kameroen te bezoeken.

VISA

Voor Kameroen geldt een visumplicht. Visa kunnen worden aangevraagd bij:

Ambassade van Kameroen (zie ook www.cameroon-embassy.nl)

Amaliastraat 14 2514 JC ’s-Gravenhage, Telefoon  070-3469715

Voor een toeristenvisum dient u het volgende te overleggen:

 • Een geldig paspoort
 • Een ingevuld visumformulier
 • Een aan uzelf geadresseerde en van postzegels voorziene envelop
 • Salarisstrookje
 • 1 pasfoto

Kosten voor een toeristenvisum voor 1 dag t/m 1 maand is EUR 90 en voor max. 3 maanden is EUR 130. U kunt op uw visum wachten of uw paspoort wordt na week thuisgestuurd.

Voor het verkrijgen van visa kunt ook contact opnemen met:

Visumdienst Breda
Postbus 4786
4803 ET BREDA
telefoon 076 – 56 12 139

GEZONDHEID

 • Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht. Dit wordt gecontroleerd op de luchthaven van aankomst in Kameroen. Te verkrijgen bij het Havenziekenhuis in Rotterdam. Voor overige steden kunt u contact opnemen met de plaatselijke GGD
 • Malaria profylaxe is een MUST
 • Aanbevolen is Malarone (zie ook www.vaccinatiesopreis.nl)
 • Deze pillen zijn verkrijgbaar op doktersrecept bij de apotheek
 • Muggenspray of crème voor de tropen (met Deet)
 • Aanbevolen wordt om uitsluitend mineraalwater te drinken (volop in flessen verkrijgbaar in Kameroen)
 • Reisapotheek met diarreeremmer (Imodium), aspirine, eigen medicijnen plus het recept, jodium, pleisters etc. Eventueel een eigen verpakte injectienaald (mag niet in handbagage!)

VERGEET GEEN REISVERZKERING AF TE SLUITEN!